اصلیفرعی آسفالتهفرعی شنی
راه های غیرروستایی۱۲۵٫۸۱۳٫۸۵۱۱۱٫۹۵۰راه های روستایی۴۰۷۸۱٫۲۷۷٫۷۲۴۸٫۱
مآخذ: اداره کل راه و ترابری استان گیلان و سازمان جهاد کشاورزی شهرستان لاهیجان
همچنین در نقشه شماره ۳-۳ جایگاه فضایی شهرستان لاهیجان نسبت به مبادی ورودی و دسترسی ها نشان داده شده است:
مآخذ: شرکت مهندسین مشاور سبز اندیش پایش(ساپ)
نقشه شماره ۳-۳ جایگاه فضایی شهرستان لاهیجان نسبت به مبادی ورودی و دسترسی ها
- راه های ارتباطی و فعالیت های توریستی :
یکی از ویژگی های مهم توسعه جاذبه های توریستی امکان دسترسی آسان از طریق شبکه های حمل و نقل می باشد که رابطه مستقیمی با میزان توریست پذیری و مقاصد توریستی دارد و این منطقه به لحاظ خطی بودن و نقطه اتصال شهرستان های رشت به لنگرود و شهرهای خط کناره بسیار حائز اهمیت می باشد.
راه های ارتباطی از جمله ارزان ترین و انعطاف پذیر ترین وسیله مسافرت برای توریست به خصوص برای مسافرت های تعطیلات آخر هفته می باشد. اغلب مسافرانی که برای گذران تعطیلات این شهرستان را انتخاب می کنند عمدتا از شهر مذهبی آستانه اشرفیه گذر کرده و پس از آن به خصوص از شیطان کوه بازدید کرده و یا از پل خشتی لنگرود بازدید نموده و به سمت لاهیجان می آیند و یا پس از طی مسیر از شهر لاهیجان از کوه بیجار به طرف تالاب امیرکلایه و یا روستاهایی مانند میشکاسر و میدان می روند. (سمیع ٬ ۱۳۸۷ ٬ صص ۱۰۶-۷۹)
۳-۵ :محلات شهر لاهیجان:
لاهیجان دارای ۱۹ محله می باشد که این محلات عبارتند از:
محله شعربافان (شعرباف محله )، خمیرکلایه، محله اردوبازار، پرده سر (کاشف غربی )، کاروانسرابر،جیرسر، شهرک فرهنگیان، شهرک بهمن، حاجی آباد، شهرک جانبازان، شهرک سلمان، کوه بیجار، امیر شهید، محله پمپ بنزین، بعثت وخزر، خالو باغ، یوسف آباد، کارگر، شیشه گران
۳-۶ :آثار تاریخی٬ موزه ها و اماکن مذهبی و گردشگری :
لاهیجان جاذبه های توریستی بسیار دارد که مهمترین آنها عبارتند از موزه تاریخ طبیعی ٬ استخر قدیمی ٬ پارک تفریحی ٬ مساجد قدیمی و یادمان های تاریخی. لیست این آثار به صورت زیر است:
کوه شاه نشین، استخر و بلوار، بام سبز، مجموعه تله کابین، مقبره کاشف السطنه و گنجینه تاریخی چای، پل خشتی (خشت پل )، پل خشتی گوکه (کوچک پرده )، خانه یاورزاده، خانه محمد صادقی، ساختمان قدیمی مسعود اصمعی در لاهیجان، ساختمان قدیمی کیا موسوی اصمعی، حمام گلشن، آرامگاه چهار پادشاهان (چهار اولیا )، بقعه میر شمس الدین، بقعه و مقبره شیخ زاهد گیلانی، بقعه میر شهید، بقعه آقا سید موسی بارکو سرا، بقعه پیر علی، بقعه آقا سید حسن شیرجو، مناره مسجد شعر بافان، مسجد جامع لاهیجان، مسجد اکبریه، مسجد خومر کلایه، تفرجگاه جنگلی شیخ زاهد، ایستگاه کشاورزی، باغ ملی ( پارک قوری)، پارک جنگلی میر صفا.
- کوه شاه نشین:
کوه شاه نشین (شیطان کوه ) و استخر معروف قدیمی که در پای آن قرار گرفته استدر مجموع جاذبه بسیار زیبایی به وجود آورده اند. این مجموعه از قدیم الایام مورد توجه و محل تفرج و تفریح اهالی لاهیجان و اطراف و گردشگران بوده است. در کتاب عالم آرای عباسی آمده است که شاه عباس در این مجموعه قصری عظیم برای خود بنا کرده بود ؛ ولی در حال حاضر اثری از آن بر جای نیست.
چارلز فرانسیس مکنزی در سفرنامه شمال از این استخر یاد می کند که طول آن ۷۰۰ و عرض آن ۲۰۰ گام بوده است. در وسط استخر جزیره ای به نام میان پشته وجود داشته است. در کنار استخر تاسیساتی برای گردشگران به وجود آمده که مورد استفاده گردشگران است.کوهی که استخر در دامنه آن قرار دارد یکی از مناظر گیلان است . نام واقعی این کوه که به غلط شیطان کوه نامیده می شود ٬ شاه نشین کوه بوده است. بر اساس آنچه اسکندر بیک منشی نوشته وجه تسمیه آن مربوط به قصری است که خان احمد خان ٬ یکی از معروف ترین پادشاهان محلی ٬ در این کوه برای خود ساخته بود. (عربانی ٬ ۱۳۸۷ ٬ صص ۱۷۰۸-۱۷۰۷)
– استخر و بلوار :