۱۳۷ / ۰۱۹۵ / ۰* ۲۷۸ / ۰* ۲۸۸ /۰۱۹۸ / ۰۱
ارزش زندگی۰۷۹ / ۰-۲۴۶ / ۰۱۷۸ / ۰-۱۳۳ / ۰* ۳۰۷ / ۰** ۳۵۸ / ۰** ۳۹۳ / ۰** ۲۷۷ / ۰۱
* همبستگی معنادار در سطح ۰۵/۰ ** همبستگی معنادار در سطح ۰۱/۰
جدول ۷-۴ ماتریس ضرایب همبستگی بین متغیرهای جمعیت شناختی و مؤلفه های رشد پس از ضربه
همان طور که در جدول ۷-۴ مشاهده می شود، نتایج همبستگی تحقیق حاضر نشان داد که از بین متغیرهای مورد بررسی، بین رشد فرصت های تازه و سن، در سطح معناداری ۰۵/۰p ≤ همبستگی معناداری (۲۶۹/۰r = و ۰۴۷/۰p ≤) وجود داشت، بین رشد قدرت شخصی و سطح تحصیلات، در سطح معناداری ۰۵/۰p ≤ همبستگی معناداری (۲۷۲/۰r = و ۰۴۷/۰p ≤) وجود داشت، و بین بقیه متغیرهای جمعیت شناختی و سایر مؤلفه های رشد پس از ضربه همبستگی معناداری وجود نداشت.
۱-۳-۴-یافته های مربوط به فرضیه های پژوهش
۱-۱-۳-۴- ویژگی های پنج گانه شخصیت (روان رنجورخویی، برون گرایی، باز بودن به تجربه، توافق پذیری، وجدانی بودن) و اعتقادات مذهبی (عقاید و مناسک، اخلاق) پیش بینی کننده رشد پس از ضربه (ارتباط با دیگران، فرصت های تازه، قدرت شخصی، رشد معنوی و ارزش زندگی) در افراد مبتلا به بیماری سرطان می باشد.
تحلیل هایی که بر روی کل آزمودنی ها انجام شد نشان داد بهتر است از روش رگرسیون گام به گام استفاده شود. در روش رگرسیون گام به گام اولین متغیری که وارد معادله رگرسیون می شود متغیری است که بالاترین همبستگی را دارد. برای ورود، F تغییر (F تغییر در R²) باید دارای سطح معناداری ۰۵/۰ یا کمتر باشد. برای خروج، F تغییر (F تغییر در R²) باید دارای سطح معناداری ۱/۰ یا بیشتر باشد.
فرضیه یک : « ویژگی های پنج گانه شخصیت توانایی پیش بینی رشد ارتباط با دیگران پس از ضربه در افراد مبتلا به بیماری سرطان را دارند.»
فرضیه دو : « ویژگی های پنج گانه شخصیت توانایی پیش بینی رشد فرصت های تازه پس از ضربه در افراد مبتلا به بیماری سرطان را دارند.»
فرضیه سه : « ویژگی های پنج گانه شخصیت توانایی پیش بینی قدرت شخصی پس از ضربه در افراد مبتلا به بیماری سرطان را دارند.»
فرضیه چهار: « ویژگی های پنج گانه شخصیت توانایی پیش بینی تغییر معنوی پس از ضربه در افراد مبتلا به بیماری سرطان را دارند.»
همان طور که در جدول ۶-۴ مشاهده می شود بین رشد قدرت شخصی (T3) و عامل وجدانی بودن © در سطح معناداری ۰۵/۰p≤ همبستگی وجود دارد. بنابراین، در گام بعدی، عامل وجدانی بودن به عنوان پیش بین رشد قدرت شخصی وارد معادله ی رگرسیون شد که نتایج آن در جدول ۸-۴ آمده است. نتایج نشان می دهد که عامل وجدانی بودن © توانایی پیش بینی مؤلفه رشد قدرت شخصی (T3) پس از ضربه در افراد مبتلا به بیماری سرطان را دارد (۲۹۷/۰= β ، ۰۲۱/۰p≤). از میان عوامل شخصیت، فقط عامل وجدانی بودن ©، توانست ۸/۸ درصد از واریانس قدرت شخصی (T3) پس از ضربه را در افراد مبتلا به بیماری سرطان تبیین کند (۰۸۸/۰= R²).
جدول ۸-۴ جدول رگرسیون چندگانه گام به گام متغیرهای پژوهش
مدل | متغیرها | B | خطای انحراف استاندارد |